Kraaijvanger Architects
Kraaijvanger Architects

Conceptueel sterke en verrassende Junior Architect

Werknemer
Architectuur

De architectonische uitwerking van waterstoffabriek Holland Hydrogen I, werken aan een internationale tender voor een nieuw museum of een brainstorm over een nieuwe school. De thema’s tijdloze architectuur, positieve social en ecologische footprint komen hierin dagelijks voorbij. Zomaar een greep uit de dagelijkse projecten en onderwerpen bij Kraaijvanger Architects.

Taken

Willen is kunnen als junior architect

Van commerciële kantoren tot schoolgebouwen en alles wat daartussen zit. Bij Kraaijvanger werk je als junior architect in een zelfstandig team aan duurzame projecten die midden in de maatschappij staan. Niet door met je armen over elkaar te zitten wachten, maar juist door zelf het heft in handen te nemen. Laat maar zien waar je in uitblinkt. Hoe sneller jij je alle kennis eigen maakt, hoe eerder je eigen ontwerpen maakt en je verder specialiseert in jouw focusgebied. In eerste instantie zoeken we iemand voor ons tender team gaat versterken waarbij je werkt aan tenders en prijsvragen. Voor minimaal 32 uur per week ben je namelijk druk met het:

 • ontwikkelen van ontwerpvarianten.
 • maken van deelontwerpen.
 • samenwerken aan verschillende projecten. Van concept tot oplevering.

Vereisten

Wij zijn Kraaijvanger Architects

Een architectenbureau met Rotterdamse roots. Letterlijk, want Kraaijvanger Architects is hier al een begrip sinds 1927. Tegenwoordig is ons kantoor gevuld met 60 praktische idealisten die werken aan uiteenlopende projecten. Wij zijn geen dromers, maar doeners die maatschappelijk betrokken architectuur creëren. Denk aan openbare gebouwen, publieke interieurs en vitale stadsdelen. Van stoel tot stad. Ons doel? “Making timeless architecture with a positive social and ecological footprint”. Wij willen dat mensen gelukkiger werken, leven en leren in duurzame gebouwen die de omgeving versterken. Hoe complexer het project, hoe liever wij ons erin vastbijten. En dat allemaal in het hartje van Rotterdam, op loopafstand van het treinstation Blaak.

Jouw team bestaat uit zo’n 8 collega’s die allemaal uitblinken in hun eigen vakgebied. Stuk voor stuk experts, bijvoorbeeld een technisch projectleider of specialist duurzaamheid. Hiërarchie staat dan ook niet in ons woordenboek en iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar onderdeel. Met andere woorden: “we make it happen”. Hoewel we je in het diepe gooien, laten we je niet verzuipen. Vooral in de eerste periode word je gekoppeld aan een senior. Iemand die je alle ins en outs vertelt over ons bedrijf en vooral fungeert als jouw reddingsvest. Niet dat je zoiets nodig hebt…

Benefits

En jij?

Jij bent een praktische idealist, net als wij. Iemand die kansen aangrijpt en er zelfstandig werk van maakt. Je laat de kaas niet snel van je brood eten. Sterker nog, je durft buiten de standaard kaders te denken. Zo blijf jij je doorontwikkelen als specialist. Binnen no-time zet je een streep door ‘junior’ en durf je de verantwoordelijkheid te dragen voor grotere projecten. Goed om te weten: heb je nu nog de beroepservaringperiode niet volledig gedaan? Geen probleem, daar maken we ruimte voor. Wel moet je in het bezit zijn van:

 • Conceptueel sterk en verrassend
 • een wo-diploma in Architectuur, het liefst bij de Technische Universiteit.
 • 2-5 jaar ervaring als assistent/junior architect.
 • ervaring met Revit.
 • Beheersing van Nederlandse taal is een must

Initiatief nemen wordt beloond

Hoe jouw carrièrepad eruitziet bij Kraaijvanger Architects heb je helemaal zelf in de hand. Tegenover jouw harde werk mag je dan ook een mooie beloning verwachten. Als junior architect krijg je op basis van een 40-urige werkweek:

 • een brutomaandsalaris schaal 4 van de cao architecten
 • 30 vakantiedagen.
 • een opleidingsbudget zodat jij je verder kan specialiseren.
 • een uitstekende bonusregeling.
 • een 9 maandencontract om mee te starten.
 • vergoeding voor jouw beroepservaringperiode, waaraan we veel aandacht besteden.
 • reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer als je buiten Rotterdam woont (tot maximaal 50 kilometer enkele reis in de 2e klas).

Every wall has an open door

Laat ons direct zien dat je zelf het heft in handen neemt en solliciteer via deze website. Heb je nog vragen? Neem contact op met Bas Niese, managing partner via 06 – 51 15 47 87.

Hoe de sollicitatieprocedure er verder uitziet? Tijdens het eerste gesprek maak je kennis met Bas en Vincent. We bekijken je portfolio, bespreken je ambities en winnen jouw referenties in. Zijn we nóg enthousiaster geworden? Dan volgt een tweede gesprek, waar we de laatste punten bespreken. Ook krijg je de kans om met een (toekomstige) directe collega te praten. Wie weet proosten wij binnenkort op jouw nieuwe baan!

Bijgewerkt: 1 week geleden
Vacature ID: 10629694
Probleem melden

Kraaijvanger Architects

51-200 medewerkers
Architectuur en ruimtelijke ordening

Kraaijvanger Architects is in 1927 opgericht door de broers Evert en Herman Kraaijvanger. Tijdens de wederopbouw groeide het bureau hard en tegenwoordig zijn we een architectenbur…

Meer informatie
 1. Conceptueel sterke en verrassende Junior Architect