Maxem Energy Solutions B.V.
Maxem Energy Solutions B.V.

Project Manager

Amsterdam, Nederland (hybride)
Werknemer
Business Operations

Wil jij bijdragen aan het versnellen van de energietransitie?

Samenwerken aan een zero emissie toekomst, dat is onze missie. Bouwen aan een wereld waarin we trots kunnen zijn op de erfenis die we achterlaten voor toekomstige generaties. Als innovatief bedrijf in softwareontwikkeling creëren we Maxem Energy Cloud, een alles-in-één platform dat laadpalen, (stationaire) batterijen en zonne-energie beheert. Kom jij helpen deze transitie te versnellen?

Taken

Wat je echt graag wil weten over deze rol.

We groeien hard: in klanten en in medewerkers. Dat vraagt om strakke processen en goed management van onze projecten zowel intern als bij de klant. Daarom zijn we op zoek naar versterking: iemand die als geen ander grip weet te houden op de steeds verder uitbreidende portefeuille aan projecten. Je wordt de eerste Projectmanager binnen Maxem wat betekent dat er nog veel vrijheid is om te werken aan een strak en schaalbare projectmanagement structuur om de huidige projecten beter te kunnen managen en zo voorbereid te zijn op de grotere projecten in de toekomst. Maar bovenal pak jij de regie op de lopende en toekomstige projecten en speel jij een cruciale rol in het sturen en coördineren hiervan.

Je overziet drie soorten projecten:

  1. Projectmanager op klantprojecten: samen met de Customer Success Manager en Sales stel je gedetailleerde projectplannen op, inclusief doelstellingen, mijlpalen en budgetten, die volledig zijn afgestemd met betrokken partners en op de specifieke behoeften van de klant. In deze projecten vervul je een coachende rol en stel je de cruciale vragen.

  2. Projectmanager voor Charging Energy Hubs (een project van het Nationaal Groeifonds): in deze rol ben je verantwoordelijk voor het beheren van alle toegewezen werkstromen en het waarborgen van effectief management. Jouw projectmanagementvaardigheden kan je hier echt helemaal in kwijt terwijl je samenwerkt met vakgenoten om de mogelijkheden voor het ontwikkelen van Energy Hubs te verkennen.

  3. Portfoliomanager voor interne projecten: binnen onze groeiende organisatie bewaak je de planning en het portfolio van alle interne projecten. Je biedt overzicht aan het team en het leadershipteam (LT), en zorgt ervoor dat ideeën en plannen binnen tijdschema's en strategische doelen passen. Daarnaast optimaliseer je middelen, prioriteer je projecten en monitor je de voortgang voor een succesvolle uitvoering.

Je doet dit natuurlijk niet alleen en komt dan ook te werken in het operations team.

En het beste van alles? Je draagt bij aan onze missie om de wereld een stukje groener te maken. Want ja, we zijn een bedrijf in de duurzame energiebranche en geloven dat elk project dat we goed hebben afgerond een stap is naar een schonere toekomst.

Vereisten

Wat neem jij mee.

  • We zijn een snelgroeiend bedrijf, wat betekent dat nog niet alle processen staan en continue veel verandering plaatsvindt. Jij draait je hand hier niet voor om. Sterker nog, je vindt het leuk om hierin initiatief te nemen en orde in de chaos te brengen met jouw oog voor detail en drang naar structuur en processen.
  • 5+ jaar werkervaring met coördineren van projecten om zo projectdoelen te realiseren en klantverwachtingen te overtreffen. Jij krijgt energie als iedereen de neuzen dezelfde kant op heeft staan en de puzzelstukjes goed in elkaar passen. Is dit even niet het geval, dan weet jij als geen ander bij te sturen waarbij jij continu je (interne) stakeholders op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen.
  • Je droomt duurzame energie, jouw auto staat as we speak te laden en jouw dak ligt vol met zonnepanelen. Ok, we slaan een beetje door, maar we zien het liefst dat jij ervaring hebt binnen de duurzame energie of EV sector en anders in ieder geval veel affiniteit hierop.
  • Kennis van projectmanagement methoden en tools. We zijn nog niet met een systeem of systematiek getrouwd en laten ons graag door jou inspireren in wat jij denkt dat goed zal werken. Het is fijn als je bijvoorbeeld een certificering hebt in PMP of PRINCE2.
  • Bij Maxem is het essentieel dat je de Nederlandse taal uitstekend beheerst, zowel mondeling als schriftelijk, aangezien onze klantenkring voornamelijk Nederlands is; tegelijkertijd is een goede beheersing van het Engels van belang, omdat dit de voertaal binnen ons bedrijf is en omdat we ambities over de grenzen hebben.

Benefits

Wat hebben wij je te bieden?

Een goed salaris op basis van relevante werkervaring.

We bieden 38 vakantiedagen, verzorgen elke dag een lunch op kantoor en denken alvast met je mee over je oude dag door een pensioenregeling.

Een NS Business Card, want als duurzaam bedrijf moedigen we het gebruik van openbaar vervoer aan om naar werk te komen.

Naast werken is uiteraard ook ruimte voor plezier door vrijdagmiddagborrels, regelmatige bedrijfsupdates en leuke evenementen.

Een hybride werkvorm met een mix van werken op ons kantoor en vanuit huis.

En nog leuker, we gaan vanaf augustus verhuizen naar een spik splinter nieuw kantoor! Wel op dezelfde locatie maar een verdieping hoger.

Enthousiast? Solliciteer dan direct!

Bijgewerkt: 1 week geleden
Vacature ID: 11856708
Probleem melden

Maxem Energy Solutions B.V.

11-50 medewerkers
Softwareontwikkeling

We are Maxem. We're the creators of Maxem Energy Cloud: the all-in-one platform that manages car charging, stationairy battery & solar energy.

  1. Project Manager